4 lucruri pe care să le facem pentru a ne îmbunătăți relația

Treci printr-o perioada mai dificila in relatie? Ai impresia ca nu mai este ca la inceput? S-ar putea sa nu fie o aparenta, ci mai degraba purul adevar. Relatiile se schimba de-a lungul timpului, iar noi trebuie sa invatam sa ne iubim in continuare ca prima data. Iata si cateva lucruri care s-ar putea sa te ajute:

1. Renunta la a mai sta ore intregi pe smartphone

Daca amandoi lucrati iar atunci cand va intalniti in cele din urma seara, la cina, tot ceea ce faceti este sa stati pe telefon, atunci s-ar putea sa fie o problema. Daca esti lipit non-stop de Facebook pe timpul mesei este clar, trebuie sa te deconectezi imediat. Un studiu a demonstrat faptul ca persoanele care petrec foarte mult timp pe retelele de socializare pot intampina mai usor probleme in relatie. De asemenea, telefoanele inteligente au schimbat si modul in care noi ne certam in cuplu, atunci cand ne certam nu mai continuam, ci mai degraba ne intoarcem cu spatele si incepem sa ne facem treaba pe Facebook sau Instagram.

2. Du-te la culcare in acelasi timp cu persoana iubita

Statistic vorbind, cuplurile care se pun la somn in acelasi timp au o relatie mai inchegata fata de cei care se culca la un interval de cateva ore.

3. Fa mai multe gesturi mici

Suntem tentati sa credem ca intr-o relatie doar lucrurile marete conteaza, insa uitam de micile bucurii ale vietii. Poti sa-i faci ziua persoanei iubite mai buna doar daca o astepti cu cafeaua la pat, sau ii cumperi bere in ziua in care stii ca joaca echipa lui favorita de fotbal.

4. Imbratiseaza-ti mai mult partenerul de viata

Atingerea non-sexuala este si ea foarte importanta, poate la fel de importanta precum sexul in mentinerea unei relatii cat mai sanatoase. Atingerea este probabil cea mai definitiva modalitate prin care putem sa-i demonstram sentimentele noastre fata de persoana pe care o avem langa noi. Practic, pe termen lung, cu cat ne imbratisam mai mult persoana iubita, cu atat mai mult se va realiza un atasament iar relatia va fi una mai confortabila si sigura.

Leave a Reply