4 motive pertinente pentru a adopta un stil de viață minimalist

Ideile preconcepute despre stilul minimalist ne fac sa credem gresit despre cei care adopta acest stil ca sunt oameni frustrati, rautaciosi sau revoltati si ca nu vor sa respecte anumite norme sociale. Dar oamenii care vor sa adopte minimalismul nu sunt oameni fara bun simt care sunt gata sa renunte la bunurile lor si la confortul lor zilnic pentru a se bucura doar de strictul necesar,

Sa fii minimalist nu inseamna sa iti lipseasca bunul simt, eleganta sau stilul. Nu este de asemenea, un indiciu cu privire la lipsa de educatie sau de cultura.

Minimalismul este un stil de viata utilitar. Este arta de a fi fericit, facand abstractie de tot ce este suprerfluu, in plus, in toate domeniile vietii. Un lucru care face foarte bine sanatatii, moralului, finantelor, dar si corpului.

Si daca nu esti inca foarte convins de asta, iata 4 motive pertinente pentru a adopta si tu un stil de viata minimalist.

Minimalist inseamna mai putin stres. Sa muncesti prea mult, sa depui prea multe eforturi constante pentru a avea un loc in societate, sa fii foarte activ din punct de vedere social sau fizic, sa alergi dupa premii sau obiective, sunt o multime de factori care te pot stresa.

Minimalismul este un stil de viata care implica urmatorul lucru- trebuie sa te focalizezi doar asupra lucrurilor esentiale si sa faci un triaj al obligatiilor.

Minimalismul inseamna o libertate financiara. Un minimalist este cel care se gandeste la cum sa isi foloseasca in mod inteligent banii in fiecare zi, alegand cu grija cheltuielile pe care le face. Scopul cel mai important- sa aiba grija de starea sa de bine, dar sa investeasca in ceea ce il poate dezvolta din punct de vedere spiritual si emotional. Astfel ca, in loc sa isi cumpere o masina luxoasa, va investi intr-o calatorie pentru a descoperi alte culturi.

Minimalismul inseamna calitate si nu cantitate. Dar minimalismul nu inseamna sa cheltui foarte mult pe lucrurile foarte scumpe. Investesti bani in lucruri de calitate. Sa cumperi ceva foarte ieftin nu inseamna ca faci economii pe termen lung, ba din contra.

Minimalismul este un tip de consum responsabil care te ajuta sa faci economii pe termen lung.

Minimalismul inseamna o viata mai satisfacatoare. Minimalismul nu inseamna sa renunti pur si simplu la lucrurile materiale. Scopul suprem este sa te descoperi pe tine insuti si sa acorzi mai multa importanta lucrurilor esentiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *