Care este cel mai bun animal de casă?

Un animal de companie te voate ajuta sa elimini stresul, sa protejezi inima dar chiar sa reduci si kilogramele in plus. Pe langa faptul ca animalele de companie ne sunt niste buni prieteni, acestea la un moment dat devin niste membrii veritabili ai familiei noastre. Pe langa compania lor plina de bucurie, animalele de companie sunt, de asemenea, extrem de bune pentru sanatatea noastra, chiar daca noi nu ne dam prea mult seama. Practic, cu cat ne iubim mai mult animalul, cu atat vor fi mai puternice beneficiile pe care acestea ni le aduc. Nu ai inca idee despre ce animale de companie este vorba? Mai jos ai o lista cu doar cateva dintre ele.

1. Cainii
Studiile arata faptul ca proprietarii de caini au cu 34% mai multe sanse sa lupte cu sedentarismul fata de ceilalti, insa tot ei prezinta un colesterol mai scazut si un risc net inferior de orice boala cardiaca. De asemenea, cainii ajuta si la imbunatatirea dispozitiei, practic, doar daca mangaiem un caine ni se schimba radical starea de spirit si ne vom simti precum la un salon de spa. 

2. Pisicile
Iubitorii de pisici nu ar trebui sa se supere ca animalul lor preferat este doar pe locul doi, insa si mangaiatul pisicii pot aduce aceleasi beneficii, insa nu au fost facute la fel de multe studii precum in cazul cainilor. De asemenea, si in cazul pisicilor s-a descoperit o reducere semnificativa a stresului si o scadere constanta a tensiunii arteriale ridicate.

3. Pestii
Vrei sa te calmezi imediat? Ce poate fi mai linistitor decat sa stai intins pe fotoliu in sufragerie, cu o muzica buna in surdina si sa te uiti la un acvariu cu pesti. Au fost efectuate numeroase studii care au aratat faptul ca timpul petrecut in natura imbunatatesc starea de spirit, iar un acvariu pesti exact acest lucru, ne trimit direct in natura.

4. Pasarile
Pasarile au fost insotitorii oamenilor inca din timpuri stravechi. La fel precum animalele de mai sus, si pasarile, in special papagalii, pot oferi „natura la cerere”. Ofera o interactiune mai deosebita decat pestii si cu siguranta te vei atasa mai mult de un papagal decat de un peste care traieste alaturi de alti zeci de pesti.

Leave a Reply