Care sunt diferențele dintre un blog și un site?

In mediul online, oamenii isi pot crea atat site-uri, cat si bloguri, in functie de motivul pentru care doresc sa foloseasca pagina respectiva. Nu putini sunt cei care nu stiu exact toate diferentele dintre cele 2 variante, asa ca randurile de mai jos sunt extrem de utile!

Gratuit versus platit
Daca de cele mai multe ori, blogurile pot fi create pe platforme gratuite, asa cum sunt WordPress-ul sau Blospot-ul, cei care isi doresc sa aiba site-uri trebuie sa plateasca pentru a-si rezerva un domeniu (.ro, .com, .info sau .net). In ambele cazuri, internautii pot stabili limba dorita pe platforma pe care o aleg, astfel incat sa le fie cat mai usor atunci cand isi construiesc blogul sau site-ul.

Spatiul de gazduire
Avand in vedere ca blogurile sunt gratuite in mare parte, spatiul de gazduire este mult mai limitat decat in cazul site-urilor. De exemplu, cei care incarca foarte multe fotografii si videoclipuri pe blogul personal, vor observa la un moment dat ca blogul incepe sa functioneze mult mai lent si mai greoi. La pol opus insa, nimeni nu trebuie sa-si faca griji in privina spatiului de gazduire in cazul unui site. Viteza de incarcare va fi intotdeauna excelenta, iar imaginile si video-urile pot fi optimizate dupa bunul plac al fiecarui utilizator.

Securitate
In ceea ce priveste blogurile, securitatea este asigurata de platforma pe care sunt create acestea. De exemplu, in cazul blogurilor, WordPress si Blogpot se ocupa de securitate, pe cand cei care au site-uri trebuie sa se ingrijeasca singuri de acest aspect.

Oficial versus prietenos
Textele care sunt publicate pe bloguri sunt, in genere, scrise intr-un mod prietenos, la persoana a II-a plural, pentru ca autorii doresc sa se apropie cat mai mult de publicul lor tinta, prin crearea unei legaturi de natura emotionala. In acelasi timp, articolele care sunt publicate pe site-uri oficiale tind sa fie mai oficiale si mai reci, scopul lor fiind, de cele mai multe ori, de a vinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.