Cascada Bigar – o destinație ce nu trebuie ratată

Romania are foarte multe puncte de atractie de o frumusete extraordinara fapt pentru care multe dintre acestea au fost incluse in topurile internationale realizate de catre revistele de specialitate. De la Transfagarasan si pana la castelul Bran sau cascada Bigar, toate acestea au devenit unele dintre principalele atractii ale turistilor veniti sa se bucure de frumusetea locurilor.

Fara doar si poate cascada Bigar este una dintre cele mai spectaculoase din intreaga lume. Situata in judetul Caras-Severin aceasta face parte dintr-un top international alaturi de alte caderi spectaculoase de apa.

Fotografiile cu acest taram desprins parca din povesti a facut rapid inconjurul lumii si a atras atentia turistilor dornici de aventura care vor exploreze frumusetile naturii. Ceea ce impresioneaza cu adevarat este forma sa unica, dar mai ales modul in care apa se revarsa.

Cascada are o inaltime de aproximativ 7-8 metri, iar formatiunea calcaroasa are aspectul unui con. Apa izoraste din muntii Aninei si se varsa in raul Minis formand practic cascada Bigar. Legenda din spatele acestui monument este una cat se poate de tragica.

O tanara fata s-a indragostit de Bigar, insa dragostea lor nu s-a putut consuma pe acest pamant fapt pentru care s-au reunit in viata de apoi unde au trait fericiti. Potivit legendei, tinerii care vor sa aiba parte de iubire vesnica, vina la cascada sa bea din apa rece in speranta ca isi vor pecetlui iubirea.

Autoritatile nationale au declarat Cascada Bigar un monument al naturii ceea ce inseamna ca trebuie protejat si conservat. Orice prejudiciu adus acestui obiectiv turistiv va fi aspru pedepsit de catre organele legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.