Cauze care favorizează căderea părului

Este adevarat faptul ca barbatii au sanse sa-si piarda mai repede parul decat femeile, insa, si acestea pot fi afectate la un moment dat de caderea parului, iar la ele s-ar putea sa fie mult mai demoralizant decat in cazul barbatilor.

Bineinteles, in multe cazuri caderea parului se poate trata, atat la femei, cat si la barbati, insa depinde foarte mult de cauza acestei probleme. Iata doar cateva din motivele cele mai dese care provoaca caderea parului.

1. Sarcina
Atunci cand femeile sunt insarcinate, acestea sufera mai multe modificari ale organismului, iar aici putem include chiar si caderea parului. Pierderea parului cauzata de sarcina este mai raspandita imediat dupa nasterea celui mic, insa este bine de stiut ca aceasta cadere se va regla in timp, este un lucru cat se poate de obisnuit, iar multe femei au trecut prin aceasta problema.

2. Exces de Vitamina A
Atunci cand in corprul nostru se gasesc cantitati peste limita admisa de Vitamina A, s-ar putea sa ne confruntam cu diferite probleme hormonale, cele mai dese find caderea parului. Dupa ce excesul de Vitamina A va fi eliminat din organsim, parul se va regenera natural si va creste la fel ca inainte.

3. Lipsa de proteine
Daca nu obtineti suficiente proteine din dieta zilnica, sunt sanse mari ca organismul sa retina din proteinele care se ocupa cu cresterea parului. Bineinteles, aceste probleme se vor rezolva de la sine imediat dupa ce dieta va fi motificata iar proteinele nu vor lipsi.

4. Ereditare
Daca proveniti dintr-o familie in care ceilalti membri au probleme cu caderea parului, exista mari sanse sa fi afectat de acest lucru.

5. Stresul emotional
Stresul, in general, afecteaza caderea parului. Conform specialistilor, stresul emotional nu este la fel de periculos precum stresul normal, insa in anumite momente din viata s-ar putea sa puna cu adevarat probleme. Cel mai adesea, stresul emotional ne afecteaza parul atunci cand pierdem o persoana importanta din viata noastra sau atunci cand ne despartim de persoana iubita.

6. Anemia
Multe femei se confrunta cu problemele de fier, acest deficit declansand anemia. Dupa ce medicul va determna faptul ca aveti anemie, va prescrie cateva medicamente cu care sa va tratati problema si sa aduceti nivelul de fier la un nivel optim.

Discussion

  1. Luminita

Leave a Reply