Ce este SEO și cum îți ajută site-ul WordPress

In mod sigur, seo este cea mai mare provocare a oricarui detinator de site, deoarece acest cuvant reprezinta mult mai multe lucruri decat ai crede. Acest lucru este demonstrat de persoanele care se ocupa cu aceasta parte a site-urilor si care garanteaza faptul ca, fara un plan bine pus la punct si fara cunostiintele de baza, vei putea dauna mai mult site-ului decat sa il ajuti sa fie mai vizibil pentru google si cititorii tai.

Drept urmare, nu doresc sa iti rapesc timpul si trec direct la subiect, acolo unde iti voi explica ce inseamna seo si cum intervine in evolutia propriului tau site. De aceea, dedica-ti doar cateva minute pentru a temina de citit acest articol, deoarece iti voi prezenta doar informatii de calitate si care sa iti fie folositoare de acum in colo.

Ce este seo?

Seo sau search engine optimization reprezinta optimizarea site-ului special pentru motoarele de cautare. Chiar daca reprezentantii Google recomanda ca site-ul sa fie optimizat doar pentru vizitatori, totusi fara sa tinem cont de aspectele importante in ceea ce consta  procesul seo, nu vom ajunge la prea multe rezultate pozitive. De aceea, iti recomand sa nu treci cu vederea peste acest aspect si in momentul in care ti-ai instalat wordpress site-ului tau, sa te apuci de citit si documentat cat mai bine despre tot ceea ce inseamna acest termen.

Bineinteles, seo poate fi definit in multe feluri, insa cu siguranta rezultatele pe care le afiseaza google te vor face sa intelegi ce reprezinta aceasta imbunatatire a site-ului. Asadar, de fiecare data cand vei cauta un produs sau o informatie pe google, primele rezultate vor fi cele mai bine optimizate seo, si in functie de ordinea lor, ele scad in calitatea acestei optimizari.

De ce este important seo pentru un site?

Toti ne dorim ca site-ul sa creasca si sa evolueze cat mai bine si sigur din toate punctele de vedere insa din pacate nu de fiecare data se intampla asta, chiar daca ne dorim acest lucru. Secretul consta in cativa pasi pe care trebuie sa ii parcurgi si respecti de fiecare data cand o vei face. Asadar, indiferent ca avem un magazin online, un blog sau un site de prezentare pe care recomandam produse, seo ne poate oferi exact ceea ce cautam: vanzari si vizite.

De aceea, seo are o valoare foarte mare indiferent ce tip de site ai, motiv pentru care daca vrei ca acesta sa evolueze spre un rezultat pozitiv, atunci va trebui sa ti cont de fiecare aspect si element al acestei optimizari si care iti poate influenta intr-un mod drastic rezultatele la care doresti sa ajungi.

In alta ordine de idei, tine cont si de faptul ca seo, poate fi on-site sau off-side, de aceea analizeaza-le, incepe cu inceputul si nu uita de actualizarile venite din partea motorului de cautare Google, deoarece in mod clar fara sa stim cum trebuie facuta o optimizare seo, nu vom ajunge niciodata la rezultatele dorite.

Concluzie

Desi seo are un rol foarte important pentru un site, nu uita de seo spam si nu exagera cu tot ceea ce reprezinta acest termen deoarece vei putea fi penalizat si atunci totul va fi mult mai dificil de realizat, lucru pe care nici un detinator de site-uri nu si-l doreste si pe care il evita cat poate de mult.

Desi la prima vedere, pare sa fie o treaba pentru un expert nu iti face probleme, cu timpul vei invata tot ce va fi nevoie pentru o optimizare ca la carte, insa pentru asta va trebui sa citesti cat mai mult, documentarea fiind una in cheile succesului si datorita careia, rezultatele nu vor intazia sa apara.

Leave a Reply