Ce să nu faci când ești nervos

Devenim furiosi din diferite motive de-a lungul vietii noastre. Poate relatia noastra nu merge in directia buna, poate nu a fost o zi prea productiva, sau cine stie, poate a fost o zi mai putin buna la munca. Sunt multe lucruri care ne pot determina sa fim nervosi in anumite momente, dar astazi vom vedea ce nu este bine sa facem in acele momente de furie.

1. Nu mai sta treaz

La un moment dat era o sintagma care spunea sa nu mergem niciodata nervosi la somn. Insa, mergand pe acest rationament, ne vom enerva si mai tare si ne vom stresa pentru rezolvarea problemei. Pe cand, daca am alege sa dormim putin, s-ar putea sa conservam acele emotii negative, iar cand ne trezim sa vedem situatia cu alti ochi. Conform unor medici care se ocupa cu analizarea somnului, opt ore de somn vor fi mai benefice decat 8 ore de stat treaz cu acea stare de nervozitate.

2. Nu conduce masina

Precum la alcool, conducerea sub nervozitate poate fi la fel de periculoasa. Cercetarile au aratat faptul ca persoanele care sunt furiosi la volan au mai multe accidente. Totodata, atunci cand esti furios esti pregatit de atac, iar orice obstacol pe care il intalnesti pe traseu s-ar putea sa puna capac, ducand cel mai probabil la niste accidente mai putin placute.

3. Nu manca

Atunci cand suntem nervosi tindem de cele mai multe ori sa ne indreptatm catre a manca abuziv si uitam cu desavarsire de dieta. Insa nu este nimic rau neaparat, dar de obicei oamenii nu se duc sa manance fructe si legume de suparare, ci ba din contra, aleg alimente bogate in saruri si grasimi, carbohidrati sau zaharuri.

4. Ar trebui sa incetati conversatiile

In momentele de nervozitate uitam de noi de cele mai multe ori, iar daca avem o conversatie s-ar putea sa spunem anumite lucruri pe care este posibil sa le regretam pe viitor, mai ales daca persoana cu care relationam este una la care tinem mult. Cel mai bine ar fi sa parasiti conversatia si sa reveniti peste cateva minute, atunci cand veti simti ca puteti sa aveti niste argumente potrivite.

Leave a Reply