Condimentele de adoptat pentru a fi în formă în această iarnă

Atunci când este foarte frig afară, organismul este mai vulnerabil iar micile neplăceri cu care vine sezonul rece își pot face foarte repede apariția. Există însă pe piață unele condimente care te pot ajuta să treci mai repede peste iarnă și să îți regăsești forma.

Ghimbirul. Este cel mai bun aliat contra gastroenteritei. Se poate tăia felii și pune în salate, se poate folosi pentru sucurile smoothie, în salatele de fructe, alături de orez, se poate presăra peste tot felul de preparate… ghimbirul este un condiment delicios și foarte benefic pentru sănătate. Infuzia de ghimbir este cea mai bună pentru digestie. Ghimbirul este cel mai bun pentru a stimula sistemul imunitar și pentru a eradica primele semne de gripă sau de răceală.

Nucșoara. Nucșoara este un condiment cu proprietăți anti-inflamatorii. În plus, este anti-diareică și poate facilita adormirea. Este cea mai bună pentru a pune în valoare gustul piureurilor sau a supelor de legume de tot felul. Și pentru a dormi bine noaptea, poți adăuga nucșoara în sucul de lămâie amestecat cu miere. Un adevărat regal.

Curcuma. Un condiment foarte dulce, de o culoare minunată care poate trata durerile articulare și bolile inflamatorii. În plus, este cel mai bun remediu contra gripei sau răcelii. Curcuma se poate folosi în felurile de mâncare pe bază de legume, dar și în bolul cu cereale.

Usturoiul. Este cel mai bun antibiotic natural contra infecțiilor dar și un ajutor de preț pentru a ameliora circulația sanguină și pentru a scădea lejer tensiunea arterială. Poate parfuma de minune salatele, supele sau sosurile. Cu ulei de măsline este pur și simplu delicios.

Coriandrul. Frunzele de coriandru sunt cele mai bune pentru a aromatiza tot felul de preparate. Iarna, coriandrul este cel mai bun pentru a combate maladiile virale. Angine, bronșite sau gripe, toate cad pradă eficienței sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *