Crețușcă – un cocktail de 7 beneficii pentru sănătate

Nu prea ne gandim la asta, dar creutsca este o leguma cu adevarat incredibila. Bogata in caroten, in mangan, cupru si fier, dar si in calciu sau fibre, este un aliat incredibil pentru sanatate.

Cretusca este un aliment foarte bogat in potasiu, in calciu, magneziu si fier. Contine de asemenea, vitaminele B si C, dar si antioxidanti esentiali pentru a ramane sanatosi. Iata deci care sunt cele 7 beneficii pe care le aduce consumul de cretusca.

Cretusca protejeaza vederea. Cretusca contine carotenoizi, luteina si zeaxanthina, nutrienti cunoscuti pentru a proteja vederea si pentru a diminua riscurile de degenerescenta maculara sau cataracta.

Cretusca ne protejeaza de cancer. Carotenoizii si flavoinoizii din cretusca confera acestei crucifere cea mai mare putere antioxidanta. Ori, antioxidantii sunt celebri datorita faptului ca pot diminua riscul de a suferi de anumite tipuri de cancer sau de maladii cardiovasculare. De asemenea, este bogata in glucosinolat, dar si izoticianat, molecule utile pentru a combate cancerul.

Cretusca este foarte buna pentru oase. Foarte bogata in calciu, cretusca este cea care poate intari dintii si oasele. Este foarte eficienta in acelasi timp si pentru a proteja gingiile si a ne tine departe de respiratia neplacuta.

Cretusca poate purifica organismul. Ideala pentru a ne mentine in forma, cretusca este slaba in calorii si bogata in nutrienti esentiali, mai ales in saruri minerale si vitamine care ajuta organismul sa elimine toxinele.

Cretusca ne ajuta sa avem cea mai frumoasa piele. Dat fiind faptul ca este capabila sa purfice organismul, cretusca este in acelasi timp, foarte utila pentru o piele sanatoasa, deoarece ajuta la purificarea celulelor pielii. Poate trata maladiile cutanate si reda stralucirea tenului.

Cretusca are efecte pozitive asupra creierului. Cretusca este o sursa naturala de vitamina B, mai ales de vitamina B6. Adica acea vitamina care actioneaza asupra neurotransmitatorilor creierului- serotonina si dopamina care ne ajuta sa ne simtim mai bine si sa fim bine dispusi. Este deci cea mai buna alegere pentru un moral in top, in mod natural, fara sa se apeleze la medicamente.

Cretusca poate intari sistemul imunitar. Cretusca contine foarte multe minerale, vitamine si antioxidanti, pe scurt, este un veritabil cocktail de beneficii pentru organism. Consumand-o in mod regulat, iti vei intari sistemul imunitar si te vei proteja de maladii, de bacterii si de virusi.

De consumat fara moderatie deci. Nu te-ai fi gandti ca aceasta este atat de benefica pentru sanatate. Nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *