Cum să ai mai multă grijă de mobilierul din exterior

Mobilierul, fie el de interior sau exterior, are nevoie de cat mai multa atentie, uneori chiar zilnica, in functie de tipul sau si de factorii externi care ii influenteaza viata. In cazul de fata, ne referim la mobilierul de exterior, cel care are foarte mult de suferit, bineinteles din cauza mai multor motive, insa care poate avea o viata mult mai lunga daca stii cum sa ai grija de el.

Pana la urma, acesta a fost si motivul pentru care am creat acest articol, deoarece voi incerca sa iti ofer cele mai bune sfaturi in ceea ce consta acest lucru, sfaturi pe care le-am adunat de la cei mai priceputi si cu experienta gradinari. Acesta fiind motivul pentru care ar trebui sa te faca sa citesti tot articolul, chiar daca ai avea si altceva de facut in acest timp, si pe termen scurt mult mai benefic.

Trucuri pentru a avea grija de mobilierul tau de exterior cat mai usor

Haideti sa incepem direct cu ce este cel mai important si aici precizam de locatia sa. Este foarte importanta deoarece uneori, acest aspect poate sa ii ofere mobilierului tau cativa ani de viata in plus. In functie de tipul sau si gradina ta, incarca sa ii gasesti un loc cat mai ferit de ploaie si de vant, deoarece acesti doi factori sunt foarte periculosi pe termen lung. Preferabil pe o terasa sau langa un gard viu, deoarece poti evita problemele care pot aparea chiar si dupa cateva saptamani de la instalarea sa.

Ingrijirea, care la un moment dat este inevitabila face parte din topul celor mai importante trucuri in ceea ce consta viata sa. Deoarece majoritatea mobilei este din lemn, ne vom referi foarte mult la acest tip de mobilier, deoarece este cel mai cautat. Acesta, cu cat este mai curat, cu atat mai bine, deoarece tratamentele de ingrijire pot fi aplicate cu o usurinta mai mare. In schimb, uneori mai intalnim si moblier din metal, insa nu atat de des. In cazul sau, durata sa de viata este mult mai mare datorita rezistentei, insa nu este la fel de placut ca si design. Si aici, avem multe variante de ingrijire, insa ai grija ca in ambele cazuri sa le aplici pe cele care au un efect negativ cat mai mic, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Si ca sa eviti problemele sale cat mai mult posibil, va trebui sa speli mobila cat de des poti, sau macar sa o analizezi cat de mult poti, deoarece nu stii niciodata in ce colt al sau apare problema. Asadar, dupa hidolizarea sa, aplica uleiul special pentru protectia sa. Intradevar, nu seamana cu nici un fel de spalare traditionala, insa in cazul de fata, aici totul este foarte diferit, factorii externi fiind mult mai severi.

Concluzie: Probabil, nici nu iti dai seama cat de mult conteaza ceea ce am mentionat mai sus si care este influenta lor asupra timpului in care vei folosi aceasta mobila. De aceea, testeaza o perioada de timp, si sunt sigur ca vei observa niste rezultate foarte imbucuratoare pentru tine.

Leave a Reply