Cum să ai o locuință mai primitoare

Atunci cand vii acasa ti se pare ca nu te mai regasesti, sau ba mai mult, ai impresia ca locul in care esti nu mai reprezinta pentru tine o casa? Poate de multe ori ne aflam in aceasta situatie, iar tot ceea ce trebuie sa facem este sa aducem anumite imbunatatiri locuintei noastre pentru a putea sa ii spunem din nou acasa. Trebuie doar sa respectam cateva sfaturi esentiale, iar dupa aceea cu siguranta nu vom mai dori sa parasim casa.

1. Ar trebui sa faci curatenie

Primul lucru pe care trebuie sa il faci in casa pentru a avea un spatiu mai linistitor, este acela de a scoate afara toate lucrurile care pe tine te streseaza. Daca simti ca te streseaza biroul, atunci scoate-l din incapere sau inlocuieste-l.

2. Zugraveste locuinta

Poate ai nevoie de o noua culoare in camera ta, asa ca poti alege culoarea albastru pentru a spori prosperitatea si creativitatea, sau, de ce nu, verde pentu a da mai multa viata camerei si a lucrurilor din jur.

3. Optimizeaza spatiul

O camera supraincarcata va putea sa va faca sa va simtiti tensionati, de aceea trebuie sa pastrati spatiul cat mai gol si sa nu fie plin de piese de mobilier peste tot. Minimalismul este un concept relativ nou pentru locuinte, iar cu cat ai mai putine lucruri in casa, cu atat te vei simti mai bine. Bineinteles, nu trebuie sa renunti la lucrurile importante si necesare cum ar fi aragazul sau masina de spalat.

4. Incearca sa dai viata incaperii

Deschide larg jaluzelele, deschide si geamurile si aeriseste bine camera in fiecare zi. De asemenea, nu uita de plante, acestea pe langa ca ofera si oxigen si o atmosfera placuta, sunt si foarte frumoase si dau un alt aspect casei.

5. Pastreaza un spatiu cat mai echilibrat

Ai foarte mare grija la modul in care iti aranjezi mobila in casa. Incearca sa ti spatiul cat mai echilibrat, sa nu ai camere goale si altele prea pline, acest dezechilibru te poate deranja in mod inconstient, iar daca nu iti permiti sa cumperi alte lucruri pentru a incarca celelalte incaperi, poti sa faci anumite mutari pentru a rezolva problema.

Leave a Reply