Cum să fii o persoană mai fericită

Sunt unele persoane care imprastie fericire prin toate locurilor prin care merg, ii vezi ca zambesc mereu si nu lasa emotiile si experientele negative sa le distruga viata.

Poate parea greu sa ajungem in acest punct, dar stiinta dovedeste faptul ca ne putem schimba perceptia asupra vietii doar daca adoptam cateva noi obiceuri in rutina noastra zilnica.

Iata doar cateva lucruri pe care le putem face pentru a deveni mai fericiti:

1. Exercitii fizice

Pentru a ne simti mai bine trebuie sa eliberam cat mai multe endorfine in tot corpul nostru. Cum putem face acest lucru? Studiile au arat faptul ca sportul si exeritiile fizice in general ajuta la ameliorarea depresiei, iar o buna activitate fizica cu siguranta va face si alte lucruri bune pentru organismul nostru.

2. Mananca mai sanatos

In genera,l legumele de un verde inchis, cum ar fi spanacul, sunt bogate in folat, un nutrient care ajuta in scaderea dispozitiilor negative si trateaza depresia, deoarece are o legatura stransa cu producerea unei cantitati ridicate de dopamina in creier. Totodata, un studiu a scos la iveala faptul ca persoanele care au o dieta echilibrata in fructe si legume au un risc mult mai scazut de a avea anumite depresii de-a lungul vietii.

3. Creste o mica gradina in interiorul casei

Bineinteles, acum nu trebuie sa ai flori in fiecare coltisor al casei, insa un grup de cercetatori de la Harvard, au ajuns la concluzia ca mentinerea florilor proaspete intr-o incapere pot indeparta starile negative si stresul. Tot ei spun ca ar trebui ca la birou sa ai o floare si sa te ingrijesti de ea, aceasta va stimula entuziasmul si calitatea timpului petrecut la locul de munca.

4. Zambeste mai mult

Poate am tinde sa credem ca a zambi nu este chiar atat de important, insa simplul gest de a zambi poate declansa o stare de bucurie interioara. Chiar si daca este putin fortat, zambetul poate activa anumite parti ale creierului care sunt responsabile cu fericirea.

5. Descopera mai multe locuri din orasul tau

Pentru a deveni mai fericit, poti foarte bine sa iesi afara din casa si sa te pierzi pe strazile orasului tau, cu siguranta vei descoperi locuri noi si te vei entuziasma de acest lucru.

Leave a Reply