De ce bărbații nu pot să-și exprime dragostea în cuvinte

Pentru noi femeile, cuvintele sunt foarte importante. Mai ales dacă acestea sunt cuvinte de iubire adresate nouă. De ce barbatii le pronunță atât de rar, nu este dragostea importanta pentru ei? De ce nu doresc să-și exprime sentimentele cu voce tare? Când nu se tem să facă asta?

„Sunt un soldat bătrân și nu știu cuvinte de dragoste …“

Acest citat dintr-un film celebru a devenit foarte popular, deoarece mulți bărbați se pot abona la acesta. Dar de ce este atât de greu să facă confesiuni de iubire? Să încercăm să înțelegem psihologia masculină.

Nu este un secret faptul că majoritatea femeilor viseaza să audă cât mai des posibil de la bărbatul iubit complimente, declarații de dragoste, să primească flori, daruri. Dar de cele mai multe ori ele nu le primesc iar sufletul lor suferă, se gândesc daca sunt cu adevărat iubite?

Dar să nu uităm că barbatii au o psihologie complet diferită, deci au o atitudine diferită față de astfel de semne de iubire. Iată ce spun ei:

  • Am trăit împreună de multă vreme, avem o familie bună. De ce trebuie sa vorbim în mod constant despre dragoste, pentru că totul este clar.
  • De ce sa vorbesc despre sentimente? Știu că sunt fericit și asta se datorează ei.
  • Iubesc oricând, chiar și când este bolnava sau are fața acoperita cu creme.

Dacă vorbim despre prima declarație de iubire, atunci în acest caz, reprezentanții sexului mai puternic sunt împiedicați de frica de a fi respinși, pentru că aceasta este o lovitură pentru ego-ul masculin. Îi este frică să-și deschidă sufletul, să fie fără apărare, vulnerabil. Dar când sentimentul iubirii devine prea puternic, nevoia de exprimare îi depășește frica și barbatul spune cuvintele.

De fapt, fiecare zi trăită împreună, aceasta este o confirmare a iubirii. Când locuiți cu această persoană, când vă este frică să vă imaginați că nu o veți mai vedea niciodată, aceasta este dragostea. Același lucru si cu el. Dacă se grăbește să se întoarcă acasă, este legat de copii, petrece weekend-uri și sărbători cu familia, vă oferă un sentiment de securitate, aceste lucruri reprezintă dragostea, exprimată nu în cuvinte, ci în acțiuni reale.

Demonstrarea emoțiilor la femei și bărbați

De ce sexul mai slab își arată emoțiile, iar sexul mai puternic le ascunde? Acest lucru se datorează procesului de evoluție. Barbatul este creat de natură pentru activitate, protecția teritoriului, lupta pentru aprovizionarea cu alimente etc. Pentru ca aceste acțiuni să aibă succes și să ducă la victorie, emoțiile trebuie să fie oprite. În cursul evoluției, aceste calități au fost fixate la bărbați.

La femei, apare contrariul. În plus, diferența în acest sens între fete și băieți este evidentă în copilăria timpurie.

Femeia este creată de natură pentru a continua “cursa”. Sarcina ei evolutivă este să devină mamă, să creasca un copil. Prin urmare, ea ar trebui să fie sensibilă la sentimentele și emoțiile puilor ei, să îi dea un sentiment de iubire și căldură. Ca urmare, în cursul evoluției, reprezentanții sexului mai slab dezvoltă o percepție mai subtilă a simțurilor, precum și capacitatea de a le exprima.

Ce sa nu faci?

Dacă vrei să-l încurajezi pe barbatul tău să vorbească mai des despre sentimentele sale, în primul rând nu poți să dai vina pe el, să il jignesti, să-i zdrobești visele, toate acestea vor avea efectul opus. Este deosebit de periculos să manipulezi un iubit, forțându-l să mărturisească.

Unele fete și femei își torturează constant barbatii cu diferite întrebari: “Mă iubești? Și spune-mi cum? “. O astfel de cerșetorie pentru confesiuni, din nou, va avea efectul opus. Amintiți-vă că un barbat își exprimă afecțiunea prin acțiuni, nu este inerent în el să vorbească despre sentimente. Dacă este forțat să facă acest lucru, se provoacă iritare , se simte disconfort.

Reprezentantii sexului mai puternic isi exprima atitudinea lor, dragostea adevarata pentru ei inseamna sa ai grija de iubita lor, sa fie in siguranta, sa o intalneasca seara, sa faca o plimbare cu copilul vostru, sa ii faca mancarea preferata, etc.

Cum se exprimă psihologia masculină în relații?

Bărbații evită emoțiile prea multe, deoarece sunt asociate cu adrenalina, iar acest lucru este periculos pentru sănătate.

Bărbații au nevoie de adrenalină pentru altceva, precum muncă fizică, activitate mentală, etc. Ei preferă în mod instinctiv să nu o cheltuiască pentru a vorbi despre sentimente și emoții, pentru că astfel de situații nu îi ajută să supraviețuiască și să câștige, ci numai le-ar putea afecta sănătatea.

La femei, este totul diferit, așa cum am menționat mai sus. Rolul lor evolutiv a constat inițial în faptul că acestea au alimentat și au dat naștere la urmași, apoi i-au crescut. De aceea, ele erau foarte apreciate, pericolul și riscul erau inacceptabil pentru acestea.

Interesant, dacă mai mulți bărbați mureau, aproape că acest lucru nu afecta numărul membrilor tribului. Restul de persoane de sex masculin puteau face cu ușurință mulți descendenți. Dar dacă femeile mureau, acest lucru amenința chiar existența tribului. Prin urmare, este clar cât de important este rolul femeilor în evoluție și de ce acestea au fost atât de protejate.

Femeile își exprimă cu ușurință sentimentele și vorbesc liber despre ele. Barbatilor li se pare acest lucru greu, pentru că ei se bazeaza pe acțiuni concrete. Trebuie să învețe să-și suprime emoțiile. La urma urmei, când erau mici, li se spunea tot timpul că ei ar trebui să fie constrânși: “Nu plânge, nu te plânge, băieții nu plâng”. Prin urmare, când devin adulți, nu este ușor pentru ei să se schimbe, nu simt această nevoie. Aceasta este psihologia masculină. Nu urmăriți cuvintele partenerului, ci observati acțiunile sale.

About the author: Stoenescu

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *