De ce este important să cunoști cât mai multe limbi străine

Majoritatea dintre noi cunoastem faptul ca limba engleza nu mai este ceva iesit din comun, iar tanara generatie a inceput sa deprinda aceasta limba de la varste foarte fragede, putand sa o exerseze foarte mult la scoala sau chiar in mediul online.

Totusi este de mentionat faptul ca sunt foarte multe persoane care au cunostinte de limba engleza, dar nu trebuie uitat si faptul ca sunt mult mai putine persoane care vorbesc aceasta limba si la un nivel avansat.

Trecand peste, mai nou pe Piata Muncii din Romania se cauta si o a doua limba straina pe langa prea bine cunoscuta engleza. Au patruns foarte multe multinationale dupa granitele noastre, iar acestea au ridicat oarecum stacheta.

Ridicarea stachetei a insemnat ca pe langa detinerea de cunostinte despre limba engleza, viitorii angajati trebuie sa cunoasca si o a doua limba. Cele mai cautate in momentul de fata sunt germana, olandeza, norvegiana, dar chiar si limbile latine, cum ar fi franceza, spaniola, italiana sau portugheza.

Chiar daca primele 3 limbi au un nivel de dificultate mai ridicat, si cunoscatorii de spaniola sau portugheza pot sa castige aproximativ aceleasi salarii precum cei care cunosc limbile nordice, iar acest lucru este datorat de faptul ca inca nu s-a suprasaturat piata pe aceasta nisa.

Bineinteles, pentru a putea castiga un salariu mare bazandu-te pe limbile straine trebuie sa iei in calcul si faptul ca trebuie sa ai cunostinte care sa se apropie foarte mult de nivelul avansat, mai ales ca majoritatea job-urilor sunt pe partea de customer.

Deci, daca vrei sa-ti schimbi domeniul si cauti ceva dinamic, recomandarea numarul unu ar fi invatarea de limbi straine, mai ales ca acum este acces la o informatie raspandita, studiul nu ar trebui sa fie chiar atat de greu. Cu putina munca si vointa se poate invata chiar si cate o limba straina pe an, bineinteles, nu la un nivel avansat. Engleza ar trebui invatata inca din socala primara, insa, din pacate, abia foarte tarziu a inceput sa se pun mai mult accent pe invatarea limbilor straine.

About the author: Stoenescu

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *