De ce nu este bine să consumăm alcool atunci când alăptăm

Mesajul medicilor este unul cat se poate de clar si concis, consumul de alcool in perioada in care femeia este insarcinata sau alapteaza este extrem de daunator pentru bebelusi si nou nascuti. Recent, in Statele Unite ale Americii, o mama a fost arestata pentru ca isi alapta copilul in timp ce consuma alcool. Incidentul a fost raportat de catre o chelnerita, iar mama a fost arestata pe loc.

Bineinteles, ea a fost eliberata imediat deoarece consumul de alcool in timpul alaptatului sau sarcinii nu este interzis prin lege, iar cel mai probabil, nici nu va fi vreodata.

Mamele de nou-nascuti cu o varsta mai mica de trei luni trebuie sa fie si ele foarte atente la consumul de alcool, deoarece in aceasta perioada creierul copilului este in plina dezvoltare, el fiind foarte vulnerabil in toata aceasta perioada. 

De asemenea, studiile au aratat faptul ca atunci cand in laptele matern exista alcool, bebelusii beau mai putin lapte, iar, in consecinta, acestia nu se pot dezvolta corespunzator. Totodata, medicii au constatat faptul ca mamele care au consumat mai mult de o bautura pe zi in perioada de alaptare, au crescut niste copiii care mai apoi au dezvoltat afectiuni ale organelor motorii pana la varsta de 1 an.

Daca totusi trebuie sa participati la un eveniment la care trebuie sa consumati alcool, cel mai bine ar fi sa hraniti bine copilul inainte, iar dupa aceea sa asteptati ceva timp pana ce alcoolul va iesi din corp pentru a nu alimenta copilul cu acel lapte care are in compozitia s-a alcool.

De asemenea, este bine de stiut ca o cantitate moderata si ocazional nu poate avea efecte adverse asupra copilului, insa acea cantitate trebuie sa fie cu adevarat limitata. Spre exemplu, un pahar de vin, de lichior sau o bere o data pe luna nu va afecta dezvoltarea copilului, insa daca acest lucru se intampla saptamanal sau chiar zilnic, copilul acela este cu adevarat suspectabil de a dezvolta anumite afectiuni in dezvoltarea sa.

Primele luni ale copilului sunt foarte esentiale pentru dezvoltarea si sanatatea lui pe viitor, de aceea, niste sacrificii acum nu vor pune viata copilului in pericol pe viitor.

Leave a Reply