Despre procesarea informației

Este problema cu care mă întâlnesc de multe ori, procesarea informației atunci când este nevoie. Fiecare om este în stare de a stoca foarte multă informație doar că nu fiecare om este în stare de a procesa așa cum trebuie informația. Am văzut multe persoane care sunt capabile de a procesa informația într-un timp foarte rapid pe când alte persoane că mine nu pot intra acolo unde se află informația respectivă.

Eu stochez foarte multă informație, la fel și voi stocați informație nouă zi de zi. Chiar daca nu pare, retinem orice, chiar si numele unui magazin simplu de haine daca am trecut intamplator pe langa el. Omul este ca mediu de stocare a informației doar că nu poate să acceseze informația instant sau poate doar că informația nu este completă. Oare de ce nu putem să procesam informația așa cum dorim, atunci când trebuie sau de ce informația intră greu în memoria omului?

Nu știu câți experți sunt care au studiat fenomenul de procesare a informației, dar nimeni nu poate să ofere ceea ce trebuie. Informația intră în creier, chiar dacă omul uită de acea informație, tot acolo se află. Dacă nu o putem distribui informația respectivă de ce de multe ori “ne stă pe limbă” sau chiar putem distribui o parte din informație dar restul informației se ascunde acolo unde trebuie, acolo unde nu o putem accesa nici noi. Voi aveți probleme cu procesarea și distribuirea informației? Eu am, de multe ori când trebuie să memorez ceva nu intră așa de ușor, când intră și în gândul meu știu tot, când îmi deschid muzicuța parcă informația se pierde. Informația chiar dacă este pierdută așa cum cred eu, ea tot undeva în mediul de stocare uman se află.

Leave a Reply