Diferențele principale dintre PC și Mac

In ultimul timp, din ce in ce mai multi oameni au nevoie in propriile locuinte sau la birou de un calculator. Indiferent care ar fi scopul utilizarii in plan personal sau profesional, oamenii sunt nevoiti sa aleaga un Mac sau un PC pentru a face fata provocarilor tehnologice si cerintelor din ce in ce mai mari.

Din ce in ce mai multe programe populare sunt lansate si pentru Mac iar cumparatorii nu mai iau in considerare doar pretul sau popularitatea unui dispozitiv, ci si alte criterii de selectie.

Apple lanseaza pe piata dispozitive cu un design perfect atat la partea interioara cat si la cea exterioara, fiecare Mac devenind o veritabila piesa de arta la interior si la exterior. Din punct de vedere al designului, calculatoarele cu sistem de operare Windows au anumite caracteristici ce depind de producator, insa nu pot fi comparate cu cele ale Mac-urilor.

In plus, diferentele notabile sunt la nivel de pret. Un PC pe Windows poate fi la fel de scump ca si un Mac insa Mac-ul nu este niciodata disponibil la nivelul pretului unui PC pentru buget redus.

Acum, pe piata sunt disponibile PC-uri pentru orice buzunar, insa Apple nu procedeaza in aceeasi maniera. PC-urile sunt mult mai bune pentru pasionatii de jocuri pentru ca se poate instala o placa video noua, se poate mari memoria RAM, lucruri pe care Apple nu le permite pentru Mac-uri decat in conditii exceptionale si cu mari cheltuieli.

In plus, Apple ofera garantie Mac-urilor in orice magazin specializat. In Apple Store, in cazul unor probleme, reparatia este garantata si nici nu va dura mult.

Din punct de vedere al securitatii, interesul pentru Mac este trezit in inimile cumparatorilor, pentru ca popularitatea PC-urilor atrage dupa sine si un numar tot mai mare de virusi. Interfata Mac-ului a ramas, de-a lungul anilor, aceeasi, in vreme ce PC-urile cu sistemul de operare Windows ofera acces la diverse functii.

Utilizatorii au posibilitatea de a alege intre un Mac si un PC bun, insa aceste cautari trebuie sa fie riguroase si sa se puna accent deopotriva pe functii, ecranul tactil (disponibil numai pentru PC cu Windows nu si pentru Mac), tastele mai rapide si performante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.