Exerciții fizice pe care le poți face împreună cu câinele tău

Cainii sunt cu siguranta cei mai buni prieteni ai omului. Cu toate ca sunt doar niste animale, ei nu se vor plange niciodata ca dealul pe care urca este prea abrupt, si nici nu va renunta cu un minut inainte de a se apuca de o anumita activitate. Cainii, prin dragostea pe care o au fata de stapanul lor, sunt intotdeauna dornici sa va urmareasca pe unde mergeti. 

Un studiu a demonstrat ca aceasta energie, a patrupedelor, este foarte contagioasa, iar posesorii de caini sunt cu peste 34% mai activi fata de persoanele care nu detin un animal de companie. Insa ce va faceti daca in continuare cainele este prea activ? Aveti mai jos cateva exercitii pe care le puteti face impreuna cu cainele dumneavoastra.

Apuca-te de alergat

Cainii iubesc sa alerge, mai ales daca o fac cot la cot cu stapanii lor. Daca iti este greu sa te ti de un program de alergat, nu uita ca un caine poate sa fie precum un ceas desteptator. Atunci cand vei uita sau nu vei avea chef de alergat, cu siguranta cainele te va astepta deja la usa, langa adidasii de alergat, cu limba scoasa si uitandu-se dupa tine pentru a iesi la antrenamentul de dimineata.

Ciclismul

Deja ai alergat de dimineata, iar in timpul plimbarilor de seara ai impresia ca la un moment dat vei ramane fara brat? Nu te ingrijora, poti sa ti pasul in continuare cu cainele tau. Scoate bicicleta la plimbare si nu te ingrijora, cainele va tine cu siguranta pasul cu tine, iar mai presus de atat, vei desfasura si un antrenament bun pentru tonusul muscular, mai ales ca ciclismul arde aproxmativ 500 de calorii doar intr-o singura ora.

Iesi cu rolele

Daca te-ai plictisit de mersul pe jos, atunci poti sa faci totul intr-un alt mod, doar schimba incaltamintea. Lasa cateva zile adidasii normali acasa si iesi cu rolele, cainele tau cu siguranta va observa o diferenta destul de majora. Daca ai un caine care este prea energic, dupa cateva plimbari cu rolele cu siguranta isi va mai pierde din vlaga, mai ales ca ai avantajul de a merge mai repede si nu ai nevoie de asa multe pauze precum mersul normal.

About the author: Stoenescu

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *