Into the Beat: un teen movie clasic, hip-hop și convențional

Noutatea zilei pe Netflix este una muzicala si vine din Germania cu Into the Beat. Lansat vara trecuta in Europa, filmul realizat de Steven Westerwelle ne face cunostinta cu o dansatoare gata sa renunte la tot pentru genul hip-hop.

Katya este o tanara balerina determinata sa faca orice pentru a-si indeplni cel mai mare vis: acela de a fi acceptata la prestigioasa New York Ballet Academy, in urma unei auditii care pentru ea ar trebui sa fie o simpla formalitate. Insa universul sau este dat peste cap atunci cand, intr-o seara, intalneste un grup de breakdanceri. Forta, emotiile si libertatea degajata de acesti dansatori rezoneaza instant in ea insa este nevoita sa faca fata unei dileme profunde. Tatal sau, un dansator renumit, isi imagineaza o singura cale pentru ea, dansul clasic. Este Katya pregatita sa isi abandoneze visul de dansatoare cunoscuta si sa rupa aceasta relatie fuzionala pe care o are cu tatal sau?

Into the Beat este un teen movie cat se poate de clasic. Dupa ce facem cunostinta cu Katya, filmul se bazeaza in special pe doi stalpi: relatia inevitabila dintre Katya si Marlon, tanarul breakdancer cu care se asociaza tanara pentru a dansa in duet si drama familiala in care tatal vaduv, care creste de unul singur doi copii, isi vede cariera incheiata si visele unui viitor promitator pentru fiica sa distruse.

Originalitatea nu este principala calitate a scenariului. Spectatorul se poate consola cu o distributie seducatoare, in special cu cei doi protagonisti. Ambii sunt la primul rol principal intr-un lung-metraj si fara indoiala aceasta interpretare a lor nu va trece neobservata.

Pe scurt, Into the Beat nu este un film care straluceste datorita unui scenariu original insa se lasa vizionat cu placere, mai ales de iubitorii stilului de dans hip-hop care cu siguranta ii vor aprecia universul musical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.