Invisible, un serial fantastic care vine din Belgia

Invisible este un thriller fantastic, unul care povesteste disparitia progresiva a unor locuitori dintr-un sat, care devin, literalmente, invizibili. Serialul se interogheaza si cu privire la ce mai ramane din umanitate atunci cand nimeni nu ne mai poate vedea.

De ceva vreme, satucul Creux este confruntat cu un fenomen misterios- populatia sa devine invizibila. Daca unii isi folosesc invizibilitatea pe post de instrument de razbunare sau de dominare a celor din jur, altii o traiesc mai ceva ca un exil.

Dar toti si toate trebuie sa faca o alegere morala- invizibilitatea lor este o putere sau un handicap?

O atmosfera apasatoare, demna de Sharp Objects. Sufletele sensibile ar trebui sa se abtina. Cel putin asa ne sfatuiesc cei care au vazut deja serialul. Intregul serial este construit pe raportul dintre vizibilitate si invizbilitate. Urmarim personajul lui Laurence, o excelenta chirurg oftalmolog si electrohipersensibila. Este un martor al fenomenelor misterioase in cabinetul sau si incepe sa faca o ancheta.

Ambianta mai sumbra este foarte reusita. Realizatorii s-au inspirat din Sharp Objects pentru a crea un climat foarte original.

Tema invizibilitatii nu este una noua. Dar aici este tratata ca si o super putere, ci ca si boala cu un potential epidemiologic. Pentru a deveni invizibili pe ecran, personajele sunt goale, o nuditate care le reflecta partea lor umana si fragila.

In afara de nuditate, actorii au mai trebuit sa faca fata si frigului polar de pe platouri.

Si chiar daca serialul Invisible are si o latura mai paranormala, este foarte ancorat in realitate. Are un realism fantastic si abordeaza teme foarte actuala precum cyber-hartuirea, avansarile stiintifice, tehnologia 5G sau electrohipersensibilitatea. Este cel mai bun serial pentru a vedea paradoxul epocii noastre, supravizibilitatea oferita de retelele sociale si in acelasi timp, totala invizibilitate ale unor boli precum precaritatea sau electrosensibilitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *