Lucruri uimitoare care ne afectează memoria

Ti se intampla des sa uti unde ti-ai pus cheile de la casa? Sau deodata nu poti sa iti amintesti cum il cheama pe colegul de birou sau cand ai programare la dentist?

Daca aceste lucruri iti par cunoscute, cu siguranta te confrunti cu niste mici probleme atunci cand vine vorba de memorie, insa acesta nu este un lucru rau, spun specialistii.

A uita este ceva natural, iar creierul este un organ maleabil, care se poate imbunatati prin antrenament de la o zi la alta. Insa, astazi vom vorbi despre activitatile care ne afecteaza memoria.

 1. Fumatul
  Daca fumati, pierderea memoriei poate fi explicata destul de simplu. Stim cu totii ca fumatul dauneaza grav sanatatii, dar la fel de grav afecteaza si creierul. Fumatul incetineste aprovizionarea acestuia cu sange, iar pe termen lung scade anumite functii cerebrale importante ale acestuia, cum ar fi, de exemplu, memoria.
 2. O dieta bogata in grasimi
  Daca esti pasionat de burgeri sau mici, iar alte elementele grase nu iti sunt lipsite din dieta, s-ar putea sa ai cateva probleme atat cu memoria, dar si cu inima. Conform unui studiu realizat pe soareci, s-a demonstrat faptul ca abilitatile cerebrale ale acestora s-au injumatatit atunci cand au fost hraniti cu o dieta bogata in grasimi un interval mai lung de timp.
 3. Stresul
  Daca apare ceva brusc in viata noastra si devenim stresati ne va fi tot mai greu sa ne amintim anumite lucruri. Multe persoane atunci cand fac accident cu masina isi pot uita chiar si numarul de inmatriculare de la masina, acest lucru fiind datorat de stresul spontan aparut. Totodata, cercetatorii au mai descoperit faptul ca stresul repetat a redus anumiti receptori din creier care sunt direct conectati cu memoria.
 4. Racelile dese
  Daca nu stai bine cu imunitatea, ar trebui sa faci ceva din acest punct de vedere. Daca ai uitat sa iti iei vitaminele la timp si ai racit, trebuie sa stii faptul ca microbii din raceala si gripa afecteaza mult calitatea memoriei noastre. In general, toti microbii afecteaza functii importante ale organismului, insa acestia sunt direct responsabili de anumite probleme pe care le avem cu memoria fiecare dintre noi.

Discussion

 1. Lucretia

Leave a Reply