Moringa, superalimentul iernii

Moringa este un arbore tropical originar din India, numit și arborele vieții de care medicina tradițională indiană se folosește de ceva vreme, mai ales de frunzele sale.

Clasat de către World vegetable drept cea mai bogată legumă în nutrienți, Moringa este o plantă incredibiă cu frunze mici, care a sedus deja vegetarienii din lumea întreagă. Și se pare că se impune deja drept cel mai bun aliat la iernii tale.

Mai multe cuvinte despre Moringa. În medicina ayurvedică se folosesc toate părțile frunzei, de la rădăcină și până la flori. Dar frunzele sale sunt cele mai apreciate de către lacto-vegetarieni datorită nivelului lor ridicat de calciu, de patru ori mai ridicat decât cel al laptelui. Dar Moringa este foarte bogat și în proteine esențiale, cu tot cu aminoacizi esențiali cu tot.

Dar asta nu este totul. Moringa este o veritabillă bombă nutrițională cu un nivel foarte impotant de acizi grași esențiali care participă la buna funcționare a sistemului cardio-vascular, cerebral sau hormonal. Are o rezervă excepțională de micronutrienți.

Moringa este și o sursă foarte bună de potasiu- de trei ori mai bogată decât banana, de fier, de vitamina C- de șapte ori mai bogată decât portocala dar și de vitamina A, fiind de patru ori mai bogat decât morcovii. O linguriță de pudră de Moringa se pare că este mai mult decât de ajuns pentru a acoperi nevoile zilnice de vitamine, minerale și oligoe-elemente necesare pentru a întări sistemul imunitar și anti-inflamatoriu.

Moringa este cea mai bună pentru a stimula energia, concentrarea și memoria, dar și pentru a proteja celulele de îmbătrânire. În plus, este cel mai bogat aliment în antioxidanți, chiar mai bogat decât ceaiul verde sau curcuma.

Având și cele mai benefice virtuți detox, Moringa este pe cale să devină vedetă printre superalimente.

Moringa se poate folosi sub formă de pudră, de ulei sau de semințe. Are o savoare situată între ceai verde și crețuscă. Se poate folosi în salate, în sucurile smoothie, pentru orez și chiar și pentru deserturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *