O versiune Lite a lui Xiaomi Mi 9 urmează să fie lansată

Xiaomi Mi 9 Lite ar fi un echivalent pe piata europeana a lui Mi CC 9, unul din primele modele a marcii CC lansate de catre constructorul chinez in urma cu doua luni avand drept tinta principala tinerii utilizatori.

In urma cu doua luni, Xiaomi isi oficializa seria CC, de la Colorfoul & Creative, o noua marca de smartphone-uri care vizeaza in special utilizatorii mai tineri de smartphone-uri si care pune accentul pe camera si pe design. Produsele marcii CC sunt actualmente produse in China si inca nu se stie cand sau daca vor ajunge in cele din urma pe piata din Europa.

Insa, asteptand acest lucru, Xiaomi si-a exprimat dorinta de a lansa un alt model care este in realitate echivalentul pentru piata internationala a lui Mi CC 9, unul din smartphone-urile vandute in China de noua marca CC de la Xiaomi. Cel putin, acest lucru este sugerat de catre Android Authority. Frunzarind lista telefoanelor certificate de Google, editorul sef al site-ului XDA Developers a descoperit faptul ca Xiaomi ar pregati un model botezat Xiaomi Mi 9 Lite si ca ar fi vorba despre versiunea internationala a lui Mi CC 9.

Un echivalent al lui Mi CC 9 in Europa?
Dupa cum indica si un raport al Android Authority, Mi CC 9 foloseste un Snapdragon 710 cu 6GB RAM si va beneficia de 3 camere foto, din care un senzor de 48mpx in partea dorsala. Va amintim faptul ca Xiaomi a propus deja o versiune mai abordabila a lui Mi 9, Mi 9 SE. In Europa, pretul acestui model este de 369,90 euro. Este posibil ca pretul lui Mi 9 Lite sa fie mai ridicat putin.

De notat este si faptul ca nu este pentru prima data cand Xiaomi lanseaza un model doar in Asia dupa care vine cu un echivalent pentru piata din Europa sau America de Nord (in loc sa propuna acelasi model peste tot). Spre exemplu, Xiaomi Mi 9 T este echivalentul pe piata europeana a lui Redmi K20 Pro.

Cifra 9 din denumirea telefonului se refera la faptul ca Xiaomi aniverseaza 9 ani de existenta. Fara vreo conotatie speciala, Mi 9 Lite are doar menirea asocierii noului smartphone cu varful de gama si anume Xiaomi Mi 9. Mai multe informatii cu privire la acest nou telefon vom afla cu ocazia IFA 2019, pe data de 6 septemebrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.