Obiceiuri bune pentru prevenirea obezității la copii

Astăzi, obezitatea este comună nu numai între adulți, ci și printre copii. Prin urmare, este important ca părinții să insufle obiceiuri sănătoase la copiii lor pentru a ajuta la menținerea unei greutăți normale. Trebuie să facem un stil de viață sănătos, un privilegiu familial, precum și să stabilim obiective săptămânale pentru activitatea fizică și să depunem eforturi pentru implementarea completă a acestora. Este la fel de important să aveți grijă de alimentația sănătoasă, să învățați pe copii să mănânce mai multe legume și fructe, reducând cantitatea de dulciuri și mese grase și calorice în dieta lor, inclusiv alimentele de tip fast-food.

Problema obezității din copilărie

În multe țări ale lumii, astăzi este înregistrată o „epidemie” a obezității infantile. Cel mai puternic salt a indicatorilor a fost observată în grupa de vârstă de la 2 la 5 ani și la fetele de la 16 la 19 ani. Obezitatea este mai mult decât o problemă cosmetică. Aceasta este asociata cu un risc crescut al aproape tuturor bolilor copiilor, inclusiv diabetul de tip 2, bolile cardiace, astmul, refluxul gastroesofagian și sindromul de apnee în somn.

În plus, obezitatea provoacă probleme comune la copii, hepatoză hepatică și formarea de calculi biliari. Părinții ar trebui sa stie riscurile pentru sănătate asociate cu obezitatea copilului și restricțiile în viața obișnuită datorită excesului de greutate.

Părinții ca exemplu pentru copii

Astăzi, mișcarea pozitivă corporală, care poziționează acceptarea imperfecțiunilor propriului corp, a câștigat popularitate. Îi ajută pe oameni să se simtă confortabil în corpul lor, indiferent de greutate. Potrivit experților, pe de o parte, acestea sunt obiective demne, dar nu sunt combinate cu eforturile de combatere a obezității.

În ceea ce privește copiii, o astfel de poziție este inacceptabilă, iar părinții nu ar trebui să fie îndepărtați de aceasta, deoarece ei sunt cei care dau un exemplu și insufla obiceiurile corecte ale copiilor lor. Încurajarea copiilor să realizeze și să mențină o greutate sănătoasă fără a dezvolta îndoieli de sine este scopul principal al părinților. În acest caz, copiii pot pierde aceste kilograme în plus și i-si pot îmbunătăți sănătatea, păstrând în același timp o dispoziție pozitivă și încredere în sine. Experții recomandă să se concentreze asupra schimbării obiceiurilor zilnice, acestea fiind lucruri pe care părinții și copiii le pot controla cu ușurință, spre deosebire de ereditate.

Formarea obiceiurilor familiale corecte

Mai întâi de toate, trebuie să renunțați la discuția negativă despre greutatea corporală, eliminând astfel de cuvinte ca „gras” și ” grăsuț ” din vocabularul dvs., nu ar trebui să le folosiți nici măcar in glumă.

Observațiile critice despre greutatea copilului nu sunt productive, copiii le percep ca fiind insulte și critici, agresiuni. Pentru mulți copii, discuția despre acestea este un stres suplimentar, ei înșiși sunt destul de capabili să aprecieze că au diferențe semnificative față de ceilalți. Dulciurile și alimentele bogate în calorii sunt un fel de „recompensă” pentru această experiență.

Părinții ar trebui să încerce să insufle copilului o dorință de a se deplasa mai mult, să facă exerciții suplimentare, să piardă în greutate și să facă față stresului. Și aici exemplul propriu este important.

Revizuirea nutriției familiei

De cele mai multe ori problema excesului de greutate în familie se referă nu numai la copii, ci și la membrii familiei mai în vârstă, care este asociată cu tradițiile nutriției. Este important să revizuiți toate alimentele, trecand la produse sănătoase. Dar este important să explicăm copilului de ce este important pentru el să mănânce legume sau cereale.

Puteți descrie alimentele drept combustibil, trasând o paralelă între masina de mare viteză și corpul copilului. Este necesar să se discute importanța realimentării unei mașini cu „combustibil bun” și asigurarea menținerii corecte a motorului cu o activitate fizică regulată. Această analogie vă permite să vorbiți despre ce produse merită consumate pentru a ajusta greutatea.

Acest lucru ajută copilul să distingă între „combustibil bun” (fructe, legume, cereale integrale, produse lactate, nuci și semințe, proteine ​​animale) și „combustibil rău” (chipsuri, dulciuri și prajituri). Nu impuneți restricții grele. Acest lucru poate duce la faptul că copiii vor consuma în secret alimente interzise.

Exercitiile fizice in familie

Activitatea fizică joaca un rol important în lupta împotriva obezității la un copil. Mai mult, părinții ar trebui să arate importanța copilului prin propriul lor exemplu. Experții sugerează stabilirea unui timp săptămânal de activitate fizică pentru toți membrii familiei. În cazul în care copiii iubesc jocurile video, puteți alege cele care se bazează pe dans sau sunt asociate cu activitate fizică.

Este important ca activitatea fizică să devină unul dintre obiceiurile utile ale tuturor membrilor familiei, dacă părinții se află pe canapea și nu fac deloc sport, este dificil de explicat copiilor de ce au nevoie de acesta. Bineînțeles, diverse cluburi sportive, cluburi de dans și activități petrecute în natura în week-end vor fi utile. Dar chiar și o plimbare obișnuită cu un câine sau o vizita la magazin se poate transforma într-un joc interesant și activ.

Multe centre de fitness oferă astăzi programe de formare familială, unde activitatea fizică adecvată este selectată pentru toți membrii familiei în funcție de vârstă și nivelul de fitness.

Suport parental și lauda

Este important ca părinții să laude copilul pentru orice succes, chiar și cel mai mic va fi un stimulent pentru acțiunile ulterioare. În loc să vă concentrați asupra rezultatelor (pierderea de kilograme) pe care copilul trebuie să le realizeze, trebuie să-l lăudați pentru că el se străduiește să reușească. Chiar și adolescenții așteaptă aprobarea acțiunilor lor de la părinți, iar pentru copii acesta este cel mai important lucru. Trebuie amintit ca uneori, obiectivul nu este atât de mult să slăbească, dar cel puțin să oprească creșterea rapidă a greutății.

Leave a Reply