Pericolul alimentelor de tip fast food pentru copii

În societatea modernă, nu există cu greu o persoană care să nu fi auzit despre pericolele fast foodului, mai ales dacă corpul copilului nu s-ar fi format complet. Stomatologii și gastroenterologii dau alarma: dinții deteriorați și gastrita nu mai sunt o raritate chiar și pentru copiii de 3-4 ani!

De ce copiii preferă mancarea de tip fast-food?

Te-ai gândit vreodată de ce copilul tău are un apetit mare pentru calitatea dubioasă a unui hamburger, dar refuză un fel de mâncare delicioasă și frumos decorată la care ai muncit ore bune? Nu vă grăbiți să acuzați copilul de ingratitudine. Punctul este destul de diferit.

Alimentele de tip fast food conțin așa-numitii „agenți de stimulare a aromei”, dintre care cel mai frecvent este glutamatul monosodic. Atunci când această substanță este adăugată la orice fel de mâncare, gustul acesteia din urmă este îmbunătățit de mai multe ori. Prin urmare, după consumarea produsului aromatizat cu glutamat monosodic, gustul alimentelor de casă obișnuite pare a fi monoton.

Dacă efectele nocive ale acestei substanțe s-ar fi limitat doar la acest lucru, ar fii fost încă posibil să-l adaugati în alimente. Dar glutamatul de sodiu este periculos, deoarece:

  • provoacă iritarea mucoasei gastrice;
  • prin consumul sistematic a acestei substanțe, apare dependența;
  • se crede că, cu utilizarea constantă a glutamatului de sodiu, riscul de neoplasme maligne, în special cancerul cerebral, crește semnificativ.

Nu mai puțin periculoși sunt coloranții și conservanții, care sunt conținuți abundent în hrana de tip fast-food. Prin aranjarea vizitelor familiale la fast-food-uri sau prin oferirea de bani pentru o gustare proastă, expuneți sănătatea copilului dvs..

Cum să explicăm unui copil ca alimentele de tip fast food afecteaza sanatatea acestuia?

Copilul dvs. nu a încercat niciodată alimentele „fast-food”? Este în puterea voastră ca această cunoaștere să se întâmple cât mai târziu. Pregătiți-vă, asigurați-vă că învățați copilul să mănânce în mod corespunzător. Încurajați gustările de legume! După ce a mâncat un măr sau două felii de castravete proaspete, copilul nu-și va strica apetitul, dar va primi vitaminele de care are nevoie.

Cu acei copii care au reușit deja să devină dependenți de fast-food, va trebui să discutam serios. Mai mult decât atât, este de dorit nu numai să vorbim despre pericolele substanțelor de ameliorare a aromei, coloranții și conservanții, dar și să susținem argumentele lor cu exemple specifice.

O fată adolescentă care încearcă să devină mai slabă și care incearca sa scape de cosuri, ii putem explica, că renunțând la fast food în favoarea unei alimentații sănătoase și exerciții zilnice, aceasta va păstra un corp subțire și o piele perfectă. De obicei, acest argument pentru o fată de 12-16 ani este suficient.

Un copil încăpățânat care are o opinie despre tot ceea ce există în lume și pentru care nu tine seama de vorbele dvs., este uneori mai ușor să ii interzici folosirea fast-food-ului, prin lipsirea banilor de buzunar. Acest lucru poate părea inutil de crud, dar dacă copilul are deja probleme grave de sănătate, o astfel de măsură se justifică. Cea mai bună opțiune în acest caz este o conversație sinceră cu un doctor, care nu numai că ii explică în mod justificat de ce produsele alimentare de tip fast-food sunt dăunătoare, dar atrage și perspectiva viitorului apropiat, dacă adolescentul continuă să mănânce burgeri și shaorma.

Și, bineînțeles, orice măsură va fi pur și simplu lipsită de sens dacă tu mănânci aceste alimente si pe deasupra consumi sucuri carbogasoase de tip “Coca Cola” si „Fanta”. Doar prin exemplul propriu, veți putea convinge copilul cu privire la cât de buna este mâncarea sănătoasă.

O plimbare în parc, o expoziție interesantă, un film nou este un înlocuitor excelent pentru fast-food.

About the author: Stoenescu

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *