Redmi Note 8 Pro vs. Redmi Note 7 – ce smartphone să aleg?

Xiaomi tocmai a oficializat noul sau telefon, Redmi Note 8 Pro, un smartphone abordabil si mai degraba calitativ. Se afla in confruntare directa cu un alt smartphone al constructorului, Redmi Note 7. Care este cel mai bun? Raspunsul in cele ce urmeaza.

Xiaomi nu inceteaza sa multiplice telefoanele aparatele cu un potential enorm si un pret acceptabil. Dupa un Mi 9 care a busculat gama premium, marca relanseaza smartphone-urile din gama mid range odata cu sosirea lui Redmi Note 7 insa cele doua modele sunt extrem de diferite. Iata care este cel mai bun smartphone din cele doua.

Note 8 vs Note 7. Dupa cum se poate observa in imaginile aparute online, design-ul acestor doua modele este destul de similar dar totusi diferit, cu cateva diferente in special in ceea ce-l priveste pe Redmi Note 8 Pro. In ceea ce priveste ecranul, cele doua telefoane sunt extrem de diferite, Note 8 Pro este dotat cu un ecran IPS de 6,53 inchi si Note 7 cu un ecran de 6,3 inchi.

Redmi Note 8 Pro propune o rezolutie de 1080X2340 pixeli cu o rezolutie de 395 ppi spre deosebire de aceeasi rezolutie a lui Redmi Note 7 pentru o rezolutie de 409 ppi.

Ambele telefoane sunt echipate cu o sticla Gorilla Glass 5 pentru a rezista la uzura de zi de zi si Redmi Note 8 Pro propune un contur din aluminiu spre deosebire de plasticul cu care vine in dotare Redmi Note 7.

Redmi Note 8 Pro vs Redmi Note 7 – o diferenta de putere. Este una din cele mai importante puncte in alegerea unui smartphone, puterea. Redmi Note 8 Pro propune doua modele care poseda 6 GB RAM cu fie 64 GB de stocare, fie 128. In ceea ce priveste Redmi Note 7, modelul standar poseda 3GB . SoC-ul ales de Xiaomi pentru Redmi Note 8 Pro este Mediatek Helio G90T spre deosebire de Snapdragon 660, prezent pe Redmi Note 7.

Redmi Note 8 Pro bine inarmat pentru partea foto. Duelul pare destul de dezechilibrat la acest capitol. Redmi Note 7 se descurca destul de bine cu aparatul sau foto dublu – 48 mpx + 5mpx – insa Redmi Note 8 Pro propune o paleta mult mai extinsa. Redmi Note 8 Pro propune un aparat foto triplu, cel principal fiind unul de 64mpx, al doilea de 6mpx si al treilea de 2mpx.

Verdictul final. Redmi Note 8 Pro este avantajat in mai multe privinte. Redmi Note 7 este avantajat intr-un singur punct si anume pretul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *