Semne care arată că glanda tiroidă nu funcționează corespunzator

Tiroida, glanda din jurul gatului, poate avea un impact de-a dreptul dramatic asupra unei varietati ridicate de functii vitale din corpul nostru. La nivel mondial, milioane de persoane sufera de tulburari ale glandei tiroidiane, iar femeile sunt adesea cele mai afectate.

Iata cateva semne care arata faptul ca glanda ta tiroida nu functioneaza asa cum trebuie:

1. Te simti epuizat de-a lungul zilei

Senzatia de oboseala poate fi asociata cu o multime de lucruri, insa este intr-o stransa legatura si cu tiroida. Daca sunteti obosit dimineata, cu toate ca ati avut un somn de peste 8 ore, s-ar putea primiti deja primul indiciu ca tiroida nu functioneaza la parametrii optimi. Prea putini hormoni tiroidiani nu favorizeaza circulatia sangelui, ceea ce inseamna ca muschii nu primesc suficienta putere.

2. Esti depresiv

Senzatia de depresie poate fi determinata de catre glanda. Se crede ca o productie prea mica de hormoni tiroidieni afecteaza nivelul de serotonina, substanta din creier care este responsabila cu „starea de bine” a organismului nostru.

3. Te simti nervos si nelinistit

Fie ca te simti prea obosit, sau ba din contra, prea nelinistit, tot probleme cu glanda pot insemna. De data aceasta, problema este determinata de producerea de prea multi hormoni tiroidieni, ceea ce duce la stari de nervozitate si anxietate.

4. Apetit ridicat pentru mancare

Daca dintr-o data simti un apetit ridicat, s-ar putea sa fie un semn al hipertiroidismului, reprezentat de producerea de prea multi hormoni tiroidieni. 

5. V-ati pierdut interesul pentru sex

Stim fiecare dintre noi ca sexul este foarte important pentru ca o relatie sa functioneze bine. Insa, daca dorinta este tot mai mica sau deloc pentru sex, s-ar putea ca acesta sa fie un efect secundar al unei tulburari la nivel tiroidian. Producerea de prea putin hormon tiroidian ar putea duce la un libido scazut, ceea ce trage dupa sine si energia scazuta, dureri corporale sau cresterea brusca in greutate.

Problemele cu tiroida sunt foarte dese la nivel mondial, de aceea trebuie sa ne interesam in permanenta de sanatatea noastra, pentru a nu ajunge la anumite afectiuni sau tulburari fizice sau mentale pe care sa le regretam mai tarziu.

Leave a Reply