Trăirea în momentul prezent

Exista mai multe modalitati inedite prin intermediul carora puteti trai in prezent. Lumea in care traim pare ca ne indeparteaza de momentul prezent, de aceea este o idee foarte buna sa traim cat mai constient, astfel incat sa avem o minte limpede si sa reusim sa trecem mai usor peste situatiile mai stresante din viata noastra.

Atunci cand simtiti o anumita emotie care pare sa va cuprinda, este bine sa o lasati sa se manifeste si sa va scufundati in ea in loc sa o controlati. O emotie reprimata se intoarce inapoi la voi, dar o emotie careia ii dati voie sa fie simtita se va vindeca foarte usor. Veti reusi sa va vindecati de orice durere emotionala in acest fel. Puteti lua o pauza din cand in cand de la telefon, internet sau televizor si sa iesiti in aer liber. Observati natura, norii, precum si apa sau pasarile. Concentrati-va exclusiv pe ceea ce faceti in fiecare moment, indiferrent daca va spalati pe fata sau faceti curatenie. Mutati-va atentia doar asupra acestui lucru si nu va ganditi la altceva.

Daca ati inceput o sarcina intr-o zi, este o idee buna sa o duceti pana la capat. Un alt lucru pe care il puteti face este sa simtiti gustul mancarii, de aceea puteti manca mai lent. Copiii sunt o sursa de inspiratie foarte buna pentru voi, de aceea va trebui sa invatati de la ei pentru ca acestia nu au notiunea trecutului si nici grijile viitorului pentru ca sti aceste lucruri instinctiv.

Urmariti-va respiratia si observati cum aerul intra in corpul vostru. Bucurati-va de fiecare persoana din jurul vostru, dar si de fiecare loc in care va aflati. Veti vedea ca acest lucru nu va face decat sa va imbunatateasca starea de spirit si veti avea multe de castigat daca veti tine cont de acest aspect. Un alt lucru pe care sa-l faceti este sa va priviti mereu ca un spectator. Uitati-va la voi si constientizati perfectiunea pe care o reprezentati.

Fiecare particica din voi este una perfecta, iar voi sunteti o parte din prezent, de aceea trebuie sa profitati de orice lucru si sa va bcuurati de starea de bine in fiecare zi. Atunci cand discutati cu o persoana, nu uitati sa o ascultati cu atentie. Patrundeti in cuvintele persoanei respective si reusiti sa treceti peste aparente. Zambetul are un rol important in a ne aduce inapoi in prezent, de aceea zambti mai des.

About the author: Stoenescu

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *